Stichting Noordzeeboerderij

Update

Start Pilot Aquacultuur Atlas – Zeewier

Afgelopen maand startte een nieuwe pilot om inzicht te krijgen in de geschiktheid van teeltlocaties voor zeewier op de Noordzee. Samen met Informatiehuis Marien en Deltares werkt Stichting Noordzeeboerderij aan het realiseren van een digitale kaart die laat zien welke locaties kansrijk zijn als teeltlocatie voor de wiersoorten Saccharina Latisima en Laminaria Digitata. Eind januari wordt de kaart opgeleverd.

Nationaal Zeewierprogramma

Op 24 oktober organiseerden WUR en ECN een diner pensant voor een breed gezelschap uit bedrijfsleven, overheid, topsectoren en kennisinstellingen in kasteel Groeneveld te Baarn. Doel van dit diner was om commitment te krijgen voor het opzetten van een Nationaal Zeewierprogramma; een onderzoek- en ontwikkelprogramma om van zeewier een duurzame grootschalige business te maken. In de slotdiscussie van het diner klonk het verzoek aan de

kennisinstellingen om een Roadmap te maken. Vanuit het Zeewierplatform zullen we hierin zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken om dit initiatief te versterken. 

Event 'Zeewier voor Scheveningen'

Dinsdag 4 oktober vond bij het Zuiderstrandtheater het evenement ‘Zeewier voor Scheveningen’ plaats. Na een plenaire sessie met 90 aanwezigen, werd onder leiding van Haagsche cabaretier Sjaak Bral, de eerste testboei gedoopt. Tijdens het event hebben de bezoekers op verschillende manieren kennis gemaakt met zeewier. Behalve pitches van gepassioneerde zeewierpioniers hebben de gasten zeewier ‘beleefd’ in een huiskamer vol zeewierlampen, -beddengoed, -kleding en –hapjes.

Bekijk het verslag van Omroep West >

Koen van Swam

Zeewierplatform en Communicatie